2010-03-17

Jag vill också åka ambulans!

Igår när jag precis kommit hem från jobbet och stod på RS och kollade vad ett takräcke kostade (skitdyrt) så ringde Håkan. Han hade kommit till Oskars förskola och möts av uppjagade fröknar som berättade att Oskar hade slutat andas/fått svårt att andas. Någon fröken tyckte sig känna igen symtomen som falsk krupp. Jag ringde vårdcentralen och vi fick komma dit på en gång. Läkaren tyckte det var svårt att avgöra om det var främmande kropp eller krupp, dvs att hon var lite orolig för att han hade satt något föremål i halsen. De ringde efter ambulans, som kom efter en halvtimma. Oskar fick sitta i en sorts barnstol på båren, han var lite ledsen först, men det gick bra sen. Jag fick sitta hos honom i ambulansen och han fick en nalle att gosa med. Första ambulansfärden för oss båda. I ambulansen började andningen att gå lättare.



När vi kom in till akuten fick vi vänta en liten stund, sen fick vi träffa en läkare som kollade i halsen och såg att det inte var något som hade fastnat där. Han konstaterade att det var falsk krupp och sen fick Oskar Betapred (tror jag) som skulle få svullnade i halsen att lägga sig. Sen fick jag ringa och be Håkan komma och hämta oss. Klockan var mycket, Oskar var både trött och hungrig men på akuten kunde de inte bistå oss med något ätbart, inte heller gick det att köpa något. Dåligt, tycker jag. Håkan och Elvira kom och hämtade oss.
Elvira fick syn på Oskars nalle och grät och tyckte det var orättvist att när hon bröt benet fick hon bara ett litet gosedjur, och Oskar fick ett stort. Jag kunde inte göra annat än att hålla med om att det var orättvist, (att hon har rummet fullt av både små och stora gosedjur har liksom inte med saken at göra) hon hade det ju minst lika jobbigt som honom när hon bröt benet. (Att hon fick presenter från alla håll och kanter då fick henne inte att bli på bättre humör nu, det var ju inte från sjukhuset.) Följdaktligen tjöt hon "Jag vill också åka ambulans" på vägen hem. Lilla skruttan! Men det hade varit en lång och jobbig dag, hon var med på förskolan när Oskar fick svårt att andas, sen var väl både hon och Håkan oroliga här hemma och så fick hon avsluta dagen med en bilresa Örebro ToR.

Oskar sov gott under natten, trots att andingen inte var helt normal. Jag sov hos honom på övervåningen och vaknade med jämna mellanrum och hörde hans ansträngda andning. Han ska vara hemma från förskolan ett par dagar sa läkaren, men han är mycket piggare än igår, även om han inte mår helt ok än.

Så till något helt annat - tomater!!! De första tomatplantorna har stuckit upp näsan ovan jord!


Dagens citat:
Varje dag börjar med
nya möjligheter.

1 kommentar:

  1. Lill plutten, mår han bättre? Kommer kl.15 till laxå i morgon(det säger i alla fall biljetten men man vet alldrig vad tågen vill)
    /Mathilda

    SvaraRadera