2012-07-18

Mammas present mm

Mamma har de senaste åren fått en utflykt i present av mig och syrran, det vet du som har följt bloggen ett tag. Igår var det dags för årets utflykt. Vi tog med mamma till Arbetarmuseet Gråbo i Karlskoga, där vi besökte en skola samt tre lägenheter från tre olika tidepoker, 1885, 1918 och 1942.

Längst upp t.v. syns skolsalen. Jag gillar sandlådan som barnen kunde träna att skriva i, en sådan skulle jag vilja ha i mitt klassrum.
Längst upp t.h. syns en etta med kök från 1885. Här bodde en familj med nio barn! Smarta lösningar hade de, eller vad sägs om den utdragbara sängen/byrån?
Längst ner t.v. ett dukat bord från 1918, ransoneringskupongerna ligger framlagda.
Längst ner t.h. en köksinteriör från 1942. Här började man känna igen en hel del prylar, från gamla tanter man besökt, loppisar mm.


Jag tog också kort på föremål jag gillade. Vad sägs om en brandsläckare? Mammas familj hade en likadan när hon var barn. Pottstolen är inte alls dum. Den smartaste prylen tyckte jag dock var "inköpslistan", där man vrider ut den vara som är slut så att man vet vad man behöver handla! Telefonen är en leksakstelefon, visst är den söt?


Huset (t.v.) rymde 9-10 familjer, sammanlagt ca 50 - 60 personer. Trångbott...
Vi tittade också in i en gammal stationsbyggnad, där man bland annat kunde köpa biljetter efter vikt. Det hade blivit dyrt! Avslutningsvis åt vi lunch på Strandkanten, en mysig restaurang med fint läge och god mat.


Hemma lekte Oskar med polisbåten i poolen! På kvällen åt vi danska smörrebröd!


Jag hade ont i huvudet i går em och kväll, vaknade med huvudvärk i morse och den har fortfarande inte gett med sig. Måste nog åka till apoteket och köpa något annat än alvedon. Blä för huvudvärk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar