2017-09-02

Minus en till Sälen

Vi brukar åka till Sälen en helg på hösten. Det gör vi även i år. Men i år slog Elvira bakut. Hon skulle minsann inte med. Hon kunde klara sig själv hemma. Det fick hon inte för oss, så efter många om och men bad vi mamma sova hos oss så att Elvira kunde vara hemma. Så vi blev bara fyra, Håkan, Oskar, syrran och jag. Vi kom iväg sent, för Håkan hade studiedag. Vi hade tänkt stanna och äta i Filipstad, men kom på att det är marknad där i helgen. Så istället stannade vi Prästbäcken, ett ställe vi pratat om många gånger men inte stannat vid tidigare. En vacker plats med en kiosk/grill som sett sina bästa dagar.
Oskar beställde pannkakor och var mycket nöjd med sitt val. Särskilt grädden!


Vi andra åt kebabtallrik. 


Den var helt ok. 


Sedan åkte vi och åkte och åkte. Förbi många välbekanta platser. Fast vi hittade ett hus vi aldrig sett förut, i Lesjöfors. Helt otroligt!


Vi körde lite frågesport och Oskar kollade youtube i mobilen. Han försökte sova, men det gick inte. Det är svårt att dova när man pratar!


Det blev mörkare och mörkare och tillslut kom vi fram. 


Klockan var halv tio, så vi bäddade och sen satt jag och syrran och pratade en stund i hennes stuga medan Oskar somnade och Håkan låg och läste. (Ja, på riktigt, han var vaken när jag kom tillbaka!)
Nu är vi redo för en höstdag i fjällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar