2018-02-18

Söndag i Sälen

I morse var det dags för avfärd mot Sälen. Vi åkte (efter att ha åkte hem och hämtat saker vi glömt) och hämtade Marcus och Ingmarie och så var vi på väg. Barnen sysselsatte sig rätt bra med mobiler och iPads och vi vuxna pratade. Ungefär halvvägs stannade vi vid Kottjärn och fikade/åt matsäck!



Sedan stannade vi och hyrde snowboards till grabbarna och skidor till Ingmarie. Ett stopp på Stadium outlet för att köpa stavar blev det också, och matshopping på Ica Lindvallen. Sedan kom vi fram till stugan i Tandådalen och satte igång med att lasta in saker och göra lunch, pasta med ost- och skinksås. 



Sen bar det av mot backen! Jag fick barnens skidor inställda medan Ingmarie köpte liftkort åt dig och Marcus. Sen åkte vi upp på toppen i dimman. 



Vi åkte lite olika backar och hade kul. Oskar gjorde dagens rejälaste vurpa, i en svart, isig backe, och tappade bort sina stavar, men vi fick hjälp att hämta dem. Marcus lyckades med konststycket att ramla på platta marken ett par gånger, men i backarna gick det bra! 



Ingmarie gjorde nån vurpa men Elvira och jag klarade oss!



När vi kom till stugan testade Oskar och Marcus att åka snowboard på uppfarten. Jag tror de kommer lära sig snabbt!



Vi gick in och tände en brasa. 



Ingmarie lagade mat och jag hängde kläder på tork och försökte få ordning på lite grejer. Barnen slappade i soffan. Sedan åt vi kött och potatisgratäng!



Därefter blev det mys med chips och godis och Bee movie!



Nu har flertalet stuginvånare lagt sig, vi måste upp rätt tidigt imorgon så barnen hinner till snowboardskolan! Godnatt!

1 kommentar:

  1. Åh vad mysigt med stugliv!!! Hoppas ni får en underbar vecka <3!

    SvaraRadera